Σοφία Λαμπιδώνη

Η Σοφία Λαμπιδώνη είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη (2Ο12) και τελειόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Έχει κάνει πενταετείς σπουδές πάνω στο κλασικό τραγούδι και το μιούζικαλ στο Αττικό Ωδείο, καθώς και έχει δίπλωμα πάνω στον κλασικό χορό, τον σύγχρονο και τον Jazz του συστήματος R.A.D.(Royal Academy of Dance).
Το καλοκαίρι του 2Ο12 συμμετείχε στα πλαίσια του Athens Fringe Festival στην χοροθεατρική παράσταση "Άγριες Ενέργειες", σε σκηνοθεσία Έρσης Πήττα με την ομάδα V12 στο θέατρο επί Κολωνώ.
Τη σεζόν 2Ο12-2Ο13 συμμετείχε στην εκπομπή του Mega "όλα για την υγεία μου" καθώς και στην παράσταση bar - theater "Who the fuck is dead" της Πηνελόπης Χριστοπούλου σε σκηνοθεσία Νικόλα Μίχα στο "λουκούμι bar".
Επίσης συμμετείχε σε τρίμηνη παρακολούθηση σεμιναρίου φωνητικής με τίτλο "Φωνές των Ανθρώπων" με τη Μάρθα Φριντζήλα.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2Ο15 συμμετείχε στην πρώτη παρουσίαση της παράστασής μας "Οιστρογόνο Δύο Οξυγόνο" στα πλαίσια του "Bob Theatre Festival" στο bios καθώς και στα πλαίσια του off - off Athens theatre festival στο θέατρο Επί Κολωνώ η οποία παρουσιάστηκε στην ολοκληρωμένη πια μορφή της τη σεζόν 2Ο15-2Ο16 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.
Το "ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΟ ΔΥΟ ΟΞΥΓΟΝΟ" αποτελεί και την πρώτη της συγγραφική δουλειά.
Τον Ιούνιο του 2Ο16 συμμετείχε στην παρουσίαση αναλογίου της Libron Εκδοτικής στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και στην παιδική παράσταση "Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης" της Εύας Πετροπούλου - Λιανού η οποία συνεχίζεται και φέτος στο White Rabbit στα Εξάρχεια.